Specificaties

Servers en netwerk

De servers zijn verbonden met het Equinix AM3 netwerk, de beste in Nederland, met een redundantie in stroomtoevoer en koeling in het datacentrum voor gegarandeerde uptime. Bovendien beschikt het over een hoog-presterend netwerk van 40 GbE met korte connecties naar andere Tier 1 netwerken, wat zorgt voor hele snelle verbindingen met zeer lage latency voor bezoekers. De servers zijn gebouwd met Dell EMC en AMD EPYC CPUs voor extra snelheid.

Netwerk connecties

Opslag en geheugen

Een veel voorkomend knelpunt voor de snelheid van websites is de hardeschijf. De Samsung Enterprise SSD NVMe hardeschijven zijn vele malen sneller dan gewone SSD hardeschijven die de meeste providers aanbieden, waardoor bestanden razendsnel geladen kunnen worden wat zich vertaalt in een snellere website. Bovendien, door de grote hoeveelheid geheugen (RAM) kan veel data nóg sneller worden opgevraagd, wat ook een enorme snelheidswinst geeft.

Caching

De hosting heeft caching technieken standaard ingeschakeld op verschillende lagen. Zo krijgt iedere website zijn eigen object cache (Memcache) voor het opslaan van bezoekersessies en database query resultaten, een eigen page cache (Nginx) om dynamisch gegenereerde pagina's te hergebruiken, wordt de browser cache van de bezoeker standaard gebruikt zodat herhaalde bezoeken veel sneller zijn, en wordt de disk cache en opcode cache gebruikt om dynamische pagina's nóg sneller te laden. Dit wordt voor WordPress automatisch ingesteld.

Beveiliging

Uniek is mijn de focus op beveiliging om je persoonsgegevens geheim te houden en je website te verdedigen tegen hackers. Door uitsluitend gebruik te maken van Linux in combinatie met SELinux, een beveiligingsmodule ontwikkeld door de National Security Agency (NSA), ben ik inbrekers een stap voor. Bovendien volgen de instellingen alle adviezen van OWASP, een cyberveiligheid orgaan, en het SCAP profiel vanuit de Center for Internet Security (CIS). Verder wordt een multi-layer cybersecurity toegepast en worden alle gebruikers onderling afgeschermd, zodat eventuele inbraken slechts een minimale schade kunnen aanrichten. Bovendien gebruiken alle verbindingen de nieuwste SSL/TLS certificaten (cyphers) en worden IP addressen met veel foutieve inlogpogingen geblokkeerd (dit geldt ook voor WordPress).

Command line

E-mail

Een geavanceerd e-mailsysteem zodat het versturen en ontvangen van e-mail veilig is, waarbij de end-to-end encryptie zorgt dat slechts de ontvanger jouw e-mail kan lezen. Door middel van een neuraal netwerk kan spam effectief worden tegengegaan en leert het systeem de nieuwste soorten spam automatisch herkennen. Tevens, met behulp van moderne e-mail technieken (zoals SPF, DKIM, DMARC, DANE, MTA-STS, etc), wordt het ongeauthorizeerd gebruik van jouw domeinnaam tegengegaan voor het versturen van e-mails (email spoofing), zodat jouw klanten je e-mails kunnen vertrouwen.